Nehvizdská laťka, 5.3.2019

V úterý 5.3. se naše škola zúčastnila třetího ročníku závodů ve skoku do výšky v Nehvizdech.

Nehvizdská laťka je závod družstev, které je složeno ze dvou dívek a dvou chlapců dané kategorie. Jednotlivci jsou hodnoceni také a to bez ohledu, zda jsou součástí družstva, nebo ne.

Základní škola Kounice přihlásila do soutěže dvě družstva.

Mladší žáky a žákyně reprezentovali Aurora Tlamichová, Bára Svatošová, Šimon Slavík a Pavel Heřtus. Starší žáci a žákyně byli ve složení Veronika Sedláková, Natálie Dusová, Jan Řehák a Jalil Cook.

edf

Do soutěže v mladší kategorii se přihlásilo sedm škol a kouničtí atleti vybojovali 2. místo s 556 naskákanými centimetry. Aurora Tlamichová obsadila v jednotlivcích také 2. místo s výkonem 144 cm a Bára Svatošová se svým vyrovnaným osobákem 132 cm místo osmé. Šimon i Pavel shodně zdolali laťku ve výšce 140 cm. Pavel měl však lepší zápis a obsadil tak 6. místo. Šimon skončil na 10. místě. Celkem v mladší kategorii závodilo 45 výškařů a výškařek.

Starší žáci svou kategorii opanovali a získali právem první místo ze šesti přihlášených škol. Celkem zdolali přesně 600 cm. Nejvíce centimetrů připsal Jalil, který by se svým výkonem 165 cm obsadil na nedávném Mistrovství české republiky žactva 15. místo. V Nehvizdech si připsal jako jednotlivec  2. místo . Honza Řehák přidal i se zraněním 160 cm a obsadil 8. místo. Děvčata do celkového součtu přidala také slušnou porci centimetrů. Veronika ukončila soutěž se 145 cm a to ji mezi jednotlivci vyneslo také na 2. místo. Natálie se umístila na 7. místě se 130 cm.

Celkové výsledky zde.

Všem atletům blahopřeji a děkuji za úspěšnou reprezentaci Základní školy Kounice.