Atletické soustředění

Atletické soustředění

Ve dnech 7. – 15. srpna proběhlo druhé atletické soustředění atletického kroužku ZŠ Kounice. Soustředění se uskutečnilo v krásné krajině vrcholků Lužických hor. Ubytováni jsme byli na chatě Luž hned pod stejnojmenným vrcholem.

Na velmi náročné soustředění se vydala skupina třinácti žáků naší školy včetně skupiny sedmi atletů z Atletiky Stará Boleslav.

Naši žáci, kteří dělají atletiku převážně jen jako doplněk k jinému sportu nebo jen pro zábavu, si mohli okusit náročnější sportovní přípravu a poměřit síly s atlety, kteří trénují 3 krát týdně.

Každý den soustředění byl rozdělen do tří celků. Ráno, v rámci rozcvičení, jsme vyrazili na vrchol hory Luž. Každý zdolal Luž podle svých možností. Po snídani jsme zahájili dopolední tréninkovou jednotku, většinou zaměřenou na rychlost a sílu. Po obědě si atleti užili zasloužený polední klid. Zde se ukázalo, jak velmi rychle dokážou (hlavně ti mladší) regenerovat. Odpolední trénink byl přerušen krátkou svačinou a až do večeře se pokračovalo různými technickými disciplínami (překážky, technika předávání štafetového kolíku, hody raketkou a oštěpem aj.). V průběhu tréninků byly zařazeny různé skupinové hry. Po večeři byl na programu strečink, oheň nebo hra.

V průběhu celého soustředění byli všichni atleti rozděleni do tří týmů, které spolu bojovaly v různých pohybových hrách. Občas museli kromě síly a rychlosti ukázat i smysl pro spolupráci.

Po každé tréninkové jednotce splňovali atleti různé disciplíny. Jejich výkony jsme zaznamenávali do naší Lužické olympiády. Celkem bylo v této soutěži 22 disciplín.

Další soutěže byly jednorázové. Byly to Noční oči, výběh na Luž a jako nejnáročnější se ukázal orientační běh. Všechny soutěže byly oceněny medailemi, které vytvořila ve své keramické dílně paní učitelka Melanie Moravcová (moc děkujeme), diplomem a drobnou cenou.

Ve druhé polovině soustředění se uskutečnil celodenní výlet. V krásném letním počasí jsme vyrazili z chaty Luž na skalní zříceninu Tolštejn, ze kterého jsme se přesunuli na nádhernou rozhlednu Jedlová. Celý okruh měřil bezmála 28 Km.

Poslední večer jsme vyhodnotili soutěže a předali medaile.

Chtěl bych všechny malé i velké atlety pochválit a poděkovat za super přístup a nasazení. Soustředění bylo opravdu náročné a já doufám, že jsem neodradil mnoho atletů od dalšího trénování v atletickém kroužku.

Ladislav Jedlička

« 2 z 2 »