Přespolní běhy v plném proudu

V posledních 14 dnech se atletický kroužek zúčastnil hned čtyř závodů v přespolním běhu.

Ve Staré Boleslavi se 1. dubna konal Jarní běh, který pomyslně otevírá venkovní atletickou sezónu. Běh dlouhý 1500 m startoval hromadně od kostela Nanebevzetí Panny Marie. Na start se postavilo 6 našich atletů. Ve svých věkových kategoriích dopadli takto: Slavíková Viktorie 1. místo, Souček Matěj 3. , Táborský Tadeáš 3. , Jedlička Lukáš 4. , Netík Lukáš 4.  a Netíková Michaela 5. Kompletní výsledky zde. Pár fotografií zde.

V ten samý den se konalo v Jablonném nad Orlicí MČR v přespolním běhu staršího žactva. Zde naše barvy hájil Jan Šimůnek, který v konkurenci více jak 100 atletů doběhl na trati dlouhé 3000m na 23. místě (čas 11:59).

V neděli 2. dubna se v Kouřimi konal tradiční závod Běh Lipanskou stezkou. Ve velmi nepříznivém počasí naši atleti ovládli téměř všechny mládežnické kategorie. Pro první místo si doběhli ve své kategorii Jaroslav Vovchok, Adéla Svobodová, Ellen Šimůnková a Jan Šimůnek. Druhé místo patří Adamu Noskovi a Kateřina Benešová doběhla na pěkném 5. místě. Bohužel nejsou k dispozici výsledky dětských kategorií, proto nemohu doložit časy, ve kterých atleti doběhli. Přikládám alespoň odkaz na fotogalerii ze závodů – zde.

Zatím poslední přespolní běh se uskutečnil 9. 4. v Nymburce, kde se konal Běh Lipovou alejí. Mateřskou školu zde reprezentovala Šoufková Beáta, která doběhla 4. Její sestra Agáta doběhla na 5. místě. Atletický kroužek Kounice opanoval kategorii přípravek, kde vyhrála Eliška Horová a Lukáš Jedlička. Na čtvrtém místě doběhl Tadeáš Táborský a za mladší žákyně získala 15. místo Marie Horová. Kompletní výsledky zde. Fotogalerie zde.

Těším se na shledání na dalších závodech.