O víkendu pokořeny dva školní rekordy

O předešlém prodlouženém víkendu proběhly tři atletické závody, na kterých měla základní škola mnoho reprezentantů.

V pátek se uskutečnilo první kolo krajského poháru družstev starších žáků v Čáslavi. Na tomto mítinku se představila pětice žáků atletického kroužku. Nejhodnotnější výkon zde předvedl Jan Šimůnek, který překonal školní rekord na 800 m. Nový rekord je nyní stanoven časem 2:06,95. Dařilo se také Matěji Součkovi, který ve vrhu koulí obsadil 10. místo výkonem 8,82 m. Dalším příjemným překvapením byl výkon Jakuba Nováka, který se poprvé představil v hodu oštěpem. Obsadil 11. místo s výkonem 21,43 m. Jedenáctka byla pro naše atlety osudná, protože se na 11. místě ve skoku vysokém umístil Vojtěch Jedelský i Michaela Netíková. Oba shodně pokořili 135 cm.

Kompletní výsledky naleznete zde.

V sobotu 29. dubna proběhl již 51. ročník běhu Semicemi. Na start se postavilo 6 žáků naší školy.

1. místo obsadil Sosnovský Václav a Horová Eliška, na 2. místě doběhl ve své kategorii Sosnovský Dominik, 3. místo obsadila Svobodová Adéla, 4. místo Slavíková Viktorie a 5. místo obsadila Horová Marie.

Kompletní výsledky dívek a chlapců.

Poslední atletickou zastávkou byl 69. ročník Polabských závodů v Kolíně. Na těchto závodech se opět představil v dobré formě Honza Šimůnek, který zde pokořil druhý školní rekord a to na 1000 m. Trať doslova proletěl v čase 2:51,90.

Přeji všem žákům atletického kroužku pevné zdraví a další výborné výkony.

« 2 z 2 »