Soustředění atletického kroužku při ZŠ Kounice

Atletický kroužek v týdnu od 7. do 13. února absolvoval své první zimní soustředění. Soustředění se uskutečnilo v krásné krajině vrcholků Lužických hor. Ubytovaní jsme byli na Chatě Luž hned pod stejnojmenným vrcholem.

Soustředění se zúčastnilo 19 žáků naší školy, kteří se celý týden snažili zdokonalovat v jízdě na běžkách. Někteří stáli na běžkách poprvé v životě, ale i tak na konci týdne zvládli za dopoledne ujít/uběhat i 10 km. Počasí nám přálo a sněhu bylo dost nejen na běžkování, ale i na jiné zimní radovánky.

V průběhu tréninků byly zařazeny různé skupinové hry. Atleti po celý týden soupeřili ve třech skupinách proti sobě v různých pohybových aktivitách. Občas museli kromě síly a rychlosti ukázat i smysl pro spolupráci.

V týdnu jsme zorganizovali i tři závody oceněné medailemi. První byl velmi náročný zimní výběh na horu Luž. Zde atleti zdolávali 800 m dlouhou trať s převýšením 145 m. Druhým závodem byl orientační běh na běžkách. Atleti vyráželi do přírody ve tříčlenných losovaných skupinkách. Kromě fyzické zdatnosti museli prokázat i schopnost orientace v mapě. Trať dlouhou 5,5 km nejlepší skupinka zdolala za 71 minut. Třetím závodem byla celotýdenní lužická olympiáda složená z jedenácti různých disciplín.

Kromě trénování jsme se věnovali i regeneraci. V týdnu jsme dvakrát vyrazili do rumburského bazénu a sauny.

Chtěl bych všechny malé i velké atlety pochválit a poděkovat za super přístup a nasazení. Soustředění bylo opravdu náročné a já doufám, že jsem neodradil mnoho atletů od dalšího trénování v atletickém kroužku.

Velké díky patří i paní starostce Miroslavě Sochorové, která nás jako v předešlých letních soustředěních podpořila a zakoupila nám pamětní trička.

Za atletický kroužek Ladislav Jedlička

Kompletní fotogalerie zde.