Zimní soustředění, 2023

Atletický kroužek v týdnu od 2. do 8. ledna absolvoval své druhé zimní soustředění. Soustředění se opět konalo v Lužických horách na chatě Luž. Předpoklad byl, že se zdokonalíme v jízdě na běžkách a naběháme nějaké kilometry v bílé stopě. Bohužel je v posledních letech počasí nevyzpytatelné. Téměř celé soustředění bylo na blátě s deštěm a teplotami mírně nad nulou. Zároveň nám foukal dost svěží vítr, který měl v nárazech až 100 km v hodině.

Počasí nám sice nepřálo, ale poradili jsme si. Soustředění se zúčastnilo 18 žáků naší školy, kteří místo běžek trénovali hody, vrhy, posilovali a hlavně běhali po svých. V podvečer byl zařazen každodenní strečink a pár společenských her.

V týdnu jsme vyrazili dvakrát do rumburského bazénu, kde jsme kromě regenerace v sauně závodili v plavání a odvážlivci si zaskákali z metrového a třímetrového můstku. Ve čtvrtek jsme absolvovali 25 km dlouhý celodenní výlet. Navštívili jsme rozhlednu Jedlovou a zříceninu hradu Tolštejn.

V průběhu soustředění sportovci zvládli tři závody oceněné medailemi. První byl velmi náročný zimní výběh na horu Luž. Zde atleti zdolávali 800 m dlouhou trať s převýšením 145 m. Druhým závodem byl orientační běh dlouhý přibližně 5 kilometrů. Třetím závodem byla celotýdenní lužická olympiáda složená z jedenácti různých disciplín.

Samozřejmě jsme jako správní sportovci fandili i našim hokejistům na MS a postup přes švédský národní tým jsme sledovali v přímém přenosu. Radost z postupu byla obrovská.

Chtěl bych všechny malé i velké atlety pochválit a poděkovat za super přístup a nasazení.

Kompletní fotogalerie zde.