Ohlédnutí za lyžařským výcvikem 2023

Letošní lyžařský výcvik se již tradičně konal v Krkonoších na Černé hoře. A tentokrát jsme měli opravdu štěstí. Ještě týden před odjezdem nebylo na většině sjezdovek po sněhu ani památky, ale nakonec se vše v dobré obrátilo. Sněhu nakonec bylo spousta, takže jsme si lyžování opravdu užili! Neodradila nás ani občasná mlha, ani sníh, který se nám neustále sypal za krk.

Ačkoli jsme měli mezi sebou několik začátečníků, všichni během pár hodin bezpečně zvládli základy sjezdového lyžování a pak už společně s ostatními poctivě pracovali na zlepšení své lyžařské techniky. Ti zdatnější se letos podívali na velké černohorské sjezdovky, méně zdatní trénovali na mírnější sjezdovce s názvem Sporty, která se nachází přímo u chaty. Nezůstalo jen u sjezdování, okusili jsme také běžky. Kvůli přívalu nového sněhu jsme si občas museli stopy vyšlápnout sami, o to větší to ale zase byla legrace.

Večery patří vždy přednáškám, společné i volné zábavě. Kromě oblíbené diskotéky a hraní tradičních seznamovacích her jsme letos zhlédli film Everest a zážitkem byla určitě beseda se záchranářem z Horské služby ČR.

Co ještě dodat… Ráda bych poděkovala všem zaměstnancům Horského hotelu, kteří se o nás opravdu úžasně starali, mým kolegům ze škol v Dymokurech, Libici nad Cidlinou a Křinci za tradičně skvělou spolupráci a hlavně mému kolegovi Harrymu za neustále dobrou náladu.

Díky také žákům za zodpovědný přístup, slušné chování a příkladnou reprezentaci v závěrečných závodech (Honza Šimůnek nedal v běhu na lyžích ostatním šanci a vytvořil traťový rekord, druhé místo pak vybojoval Michal Halaxa)!

Letos žádní naši žáci – byť jsem mezi nimi měla své favority – nefigurovali na listině největších čuňátek v bodování pokojů. Naopak Max Tsybar a Adam Kučera získali odměnu za čistotu na pokoji, palec nahoru!

Asi za jediné minus celého lyžařského kurzu považuji 2 úrazy (zlomeniny v oblasti horní končetiny), které se staly tak trochu netradičně a nešťastně. Oběma klukům přeji brzké uzdravení!

Na závěr přidávám výsledky závěrečných závodů a také pár fotografií.