Okresní kolo v basketbalu a minifotbale s bronzovou tečkou

V úterý 18. dubna se v prostorách ZŠ Komenského konalo okresní kolo v basketbalu. Naši základní školu reprezentovalo osm deváťáků, kteří sice výškou, fyzičkou i bojovností ostatním týmům hravě stačili, chyběla jim však pevná a přesná ruka v zakončování. Tři porážky v základní skupině stačily jen na osmé místo v celkovém pořadí. Žáci věděli, že se s kovanými baskeťáky nemohou rovnat. I tak na palubovce nechali všechno a já jim za skvělou reprezentaci školy moc děkuji.

V basketbalu reprezentovali: Jiří Hlavinka, Václav Bryndza, Václav Lhotský, Jakub Belza, Petr Maryska, Petr Kotera, Dan Portyš a Matěj Souček.

Hned druhý den se téměř stejný tým utkal v Nymburce na stadionu Polabanu se 14 týmy okresu Nymburk v minifotbalu. V základní skupině hoši obsadili druhé místo. Po dvou výhrách 2:0, jedné remíze 0:0 a jedné porážce 0:1 následoval boj s prvním celkem druhé skupiny o postup do finálových bojů o 1. – 3. místo. Zápas kluci bravurně zvládli a vyhráli 1:0.

Foto: Lukáš Hora, Petr Maryska, Petr Kotera, Jakub Belza, Václav Lhotský, Václav Bryndza, Dan Portyš a Petr Stárek.

Ve finálové skupině na nás čekala ZŠ Loučeň a ZŠ Tyršova Nymburk. Hrálo se každý s každým. Bohužel v prvním zápase s Loučení kluci prohráli a ve druhém s tyršovkou jen remizovali 0:0. Prvotní zklamání ze třetího místa vystřídala upřímná radost z krásného poháru.

Všem klukům patří obrovská gratulace.

Kompletní fotogalerii z OK v minifotbalu naleznete zde.