McDonald’s cup okresní kolo – KOUNICE DRUHÉ

Kouničtí kluci z prvního stupně minulý týden postoupili do okresního kola v minifotbale. To se konalo ve středu 3. května v Poděbradech. Šest nejlepších týmů okresu bylo rozděleno losem do dvou skupin. V naší skupině jsme se poměřili s týmy ze ZŠ Václava Havla Poděbrady a se ZŠ Sadská.

S V. H. Poděbrady jsme po tuhém boji uhájili remízu 1:1. Druhý zápas kluci museli dotáhnout také minimálně do remízového stavu. Bohužel neudrželi na začátku koncentraci a hned v první minutě prohrávali 1:0. Dokázali se však vzchopit a do dvou minut vstřelili dvě branky a nepříznivý stav otočili. Do konce zápasu již soupeře nepustili téměř za půlící čáru a deklasovali je nakonec 12:1. Ve skupině kluci tímto výsledkem obsadili první místo a narazili v semifinále na ZŠ Tyršova z druhé skupiny.

V tomto zápasu opět kluci neudrželi koncentraci a po třech prvních minutách prohrávali již 3:0. Kouničtí ukázali, že se jen tak lehce nevzdají. Zabojovali a dovedli zápas do penaltového rozstřelu (zápas skončil 4:4). Matěj Bukeš pustil jen jednu ze tří penalt a svým fantastickým výkonem pomohl klukům k zaslouženému postupu do finále.

Ve finále nás čekala J.A.K. Lysá. V oblastním kole jsme s nimi prohráli 3:2 a ani tentokrát jsme je nedokázali porazit. Prohráli jsme 4:2.

Matěj Bukeš, Matěj Novák, Sosnovský Dominik, Mikuláš Krumer, Adam Cendelín, Sosnovský Václav, Tadeáš Táborský a Sebastián Šturma vybojovali druhé místo!

Gratuluji a děkuji za úžasnou reprezentaci školy. Děkuji také panu Sosnovskému, který i tentokrát přijel a koučoval náš tým.

Kompletní fotogalerie z okresního kola zde.