Atletický kroužek 3x na krajských přeborech

V předešlých čtrnácti dnech se atleti školního kroužku úspěšně předvedli na krajských přeborech třech věkových kategorií.

Začneme těmi nejmladšími. V pátek 19. května se naší přípravce otevřela sezóna prvním kolem krajského přeboru družstev v Čelákovicích. Připomínám, že náš kroužek závodí pod barvami TJ Spartak Čelákovice. V tomto roce jsou kouničtí prezentováni v týmu B. Celá krajská soutěž připravky je rozdělena na tři oblasti. V naší oblasti závodí 19 týmů. Konkurence je tedy obrovská.

Atleti přípravky závodí vždy ve čtyřboji. Každé kolo se disciplíny mění. V Čelákovicích se závodilo ve skoku dalekém, hodu raketkou, 50m překážek a štafetě na 8x200m.

Tohoto kola se zúčastnili: Sebastian Šturma, Eliška Horová, Kateřina Benešová, Lukáš Jedlička, Jaroslav Vovchok, Karolína Veselá, Nikol Koucká, Tadeáš Táborský, Mikuláš Krumer a Agáta Šoufková. Tato desítka obsadila celkově 8. místo.

Nejhodnotnějšími výkony bylo 3. místo v hodu raketkou Tadeáše Táborského (36,10 m) a 11. místo Mikuláše Krumera v běhu na 50m překážek (8,10s).

Kompletní výsledky zde.

Kompletní fotogalerie zde.

Hned druhý den, 20. května, proběhl krajský přebor mladšího žactva v Berouně. Zde se fantastickým výkonem ve skoku vysokém představil Adam Noska. Svůj osobní rekord vylepšil o 6 cm a umístil se na druhém místě s výkonem 151 cm. Ve své druhé disciplíně, 150m, doběhl v čase 21,59 na 17. místě.

Na 1500 m se postavili Viktorie Slavíková a Lukáš Jedlička. Oba doběhli ve svých nových osobních rekordech. Viky doběhla v čase 5:54,27 a obsadila 8. místo. Lukáš s časem 6:03,55 obsadil 10. místo.

Pár fotografií naleznete zde.

Poslední krajské přebory jednotlivců se konaly v Kolíně 7. května pro starší žáky. Těchto závodů se účastnil jen jeden náš zástupce a to Jan Šimůnek. Honza běžel 800 m. Honzovi se poslední dobou fantasticky daří a svou výkonnost potvrdil i na těchto závodech. Doběhl první a s časem 2:08,00 se stal krajským přeborníkem.

Všem atletům gratuluji a děkuji za úžasnou reprezentaci naší školy.