Moje první patnáctistovka, 2023.

Tradičně se na naší škole v polovině října běhá „Moje první patnáctistovka“ prvňáčků. 41. ročník se odložil až na 1. listopadu. Počasí nám přálo. Nepršelo, občas vysvitlo sluníčko a bylo příjemných 15 stupňů.

Cílem nebyl čas ani pořadí, ale úkol běžet nebo klusat necelých 5 koleček na fotbalovém hřišti bez zastavení. V tom 29 prvňáčkům pomáhali nejstarší žáci školy. Starší spolužáci se od začátku do konce akce o své svěřence starali. V samotném běhu byl jejich hlavní úkol brzdit tempo prvňáků. Tempo udával Honza Šimůnek, kterého nesměl do posledního kola nikdo předběhnout. Na konci běžeckého peletonu byla dvojice Viky Slavíková a Viky Zedníková, která udržovala tempo těch pomalejších.

Úkol nezastavit a doběhnout všichni perfektně zvládli. Doběh byl v rozmezí 8:20 až 12:00. Za tento výkon byli všichni oceněni diplomem, malou sladkostí a školním tričkem.

Děkuji všem osmákům a deváťákům za fantastický přístup ke svým svěřencům a gratuluji prvňáčkům k prvnímu velkému sportovnímu výkonu na naší škole.

Přeji krásné dny, Ladislav Jedlička, ředitel školy

Kompletní fotogalerii naleznete zde.