Ohlédnutí za lyžařským výcvikem 2024

Letošní lyžařský výcvik sedmých tříd se již tradičně konal v Krkonoších na Černé hoře společně s dětmi z Dymokur, Křince a Libice nad Cidlinou. Z naší školy jelo 20 dětí, celkem nás však bylo tentokrát přes 104 (instruktory nepočítaje). A ačkoliv nás bylo tolik, po celou dobu vše fungovalo a běželo, jak mělo 😊.

Sněhové podmínky byly velice dobré, přesto si s námi počasí trochu zahrávalo. Po prvních překrásných slunečných dnech jsme prožili i dny pochmourné a zatažené. Dokonce ve středu pršelo a foukal vítr tak, že jsme byli nuceni lyžování oželet. Ale i tak jsme si to parádně užili.
Ačkoli jsme měli mezi sebou několik začátečníků, všichni během pár hodin bezpečně zvládli základy sjezdového lyžování a pak už společně s ostatními poctivě pracovali na zlepšení své lyžařské techniky. Ti zdatnější se letos podívali na červené černohorské sjezdovky, méně zdatní trénovali na mírnějším svahu s názvem Sporty, který se nachází přímo u chaty. Všichni také během týdne okusili, jak obtížné je ovládnout běžky.

Pozdní odpoledne a večery patří vždy přednáškám, společné i volné zábavě. Kromě hraní seznamovacích her a kina měly rozhodně největší úspěch diskotéky. Díky tomu vznikla některá nová přátelství a možná i lásky 😉

Ráda bych poděkovala žákům za zodpovědný přístup, slušné chování (oceněné i kolegy z ostatních škol) a příkladnou reprezentaci v závěrečných závodech. Vyzdvihla bych zejména výkony Felixe Marhouna, který obsadil v běhu na lyžích 2. a ve sjezdu 6. místo, 4. a 5. místo v běhu na lyžích našich atletek Viki Zedníkové a Marušky Horové a 5. místo ve sjezdu Emy Jedelské.

Našim chlapcům se málem podařilo získat nechtěný triumf v soutěži o čuňátka kurzu, ale nakonec přeci jen získali pár bodů navíc, čímž se vyhnuli nepopulárnímu úklidu lyžárny a společenské místnosti po závěrečné diskotéce. Uff, bylo to o fous. Snad se do příště polepšíte, kluci!

Závěrem musím poděkovat všem zaměstnancům Horského hotelu, kteří se o nás úžasně starali, zejména pak panu kuchaři za všechny neodolatelné bašty. Děkuji také mým kolegům ze ostatních škol, paní ředitelce Martině z Dymokur za veškerou organizaci, naší paní primářce Evě za citlivé a perfektní ošetřování bolístek na těle i na duchu a hlavně mému kolegovi Harymu za tradičně skvělou spolupráci a neustále dobrou náladu.

Za jediné minus celého lyžařského kurzu považuji 2 úrazy, které potkaly dvě naše žákyně. Alespoň, že nemusely odjíždět dříve domů. Přeji oběma děvčatům brzké uzdravení!

Na závěr přidávám výsledky závěrečných závodů a také pár fotografií.