Zimní soustředění atletického kroužku 2024

Atletický kroužek v týdnu od 3. do 9. února absolvoval své třetí zimní soustředění. Soustředění se opět konalo v Lužických horách na chatě Luž. Předpoklad byl, že se zdokonalíme v jízdě na běžkách a naběháme nějaké kilometry v bílé stopě. V předešlém roce se nám to v termínu těsně po Vánocích nepodařilo a letos k tomu také nedošlo. Téměř celé soustředění bylo na blátě s deštěm a teplotami mírně nad nulou. Pouze poslední den nám nasněžilo pár centimetrů, ale na běžky to nebylo.  Zároveň nám foukal dost svěží vítr, který měl v nárazech až 100 km v hodině.

Počasí nám sice nepřálo, ale poradili jsme si. Soustředění se zúčastnilo 20 žáků naší školy včetně dvou bývalých žákyň, kteří místo běžek trénovali hody, vrhy, posilovali a hlavně běhali po svých. V podvečer byl zařazen každodenní strečink a pár společenských her.

V týdnu jsme vyrazili dvakrát do rumburského bazénu, kde jsme závodili v plavání a odvážlivci si zaskákali z metrového a třímetrového můstku.

Ve středu jsme absolvovali 18 km dlouhý celodenní výlet. Našim cílem byl Schmetterlingshaus Jonsdorf a přilehlé skalní město.

V průběhu soustředění sportovci zvládli tři závody oceněné medailemi. První byl velmi náročný zimní výběh na horu Luž. Zde atleti zdolávali 800 m dlouhou trať s převýšením 145 m. Druhým závodem byl orientační běh dlouhý přibližně 5 kilometrů. Třetím závodem byla celotýdenní lužická olympiáda složená ze třinácti různých disciplín.

Chtěl bych všechny malé i velké atlety pochválit a poděkovat za super přístup a nasazení.

Kompletní fotogalerie zde.

Pár časosběrů zde.

« 1 z 2 »