Rakousko LVZ

ZŠ Kounice poprvé na lyžích v Rakousku!

 

Pro sedmé, osmé a deváté ročníky naší školy byl letos poprvé uspořádán lyžařský kurz v Rakousku. 19.2. celý zájezd dorazil do cílové destinace se zastávkou na jídlo v Českých Budějovicích. Ubytováni jsme byli v městečku Strobl am Wolfgangsee, které leželo u stejnojmenného jezera. Naše dovednosti jsme pilovali v lyžařském středisku Postalm, které disponuje sjezdovkami všech barev. Ze začátku se počasí nejevilo zrovna nejlépe. Naštěstí během dalších dnů se vyjasnilo a my jsme si tak mohli lyžování naplno užít.

Dbali jsme na bezpečnost, a proto jsme se učili základům první pomoci, o zdravovědě, o bezpečnosti na sjezdovce a o dalších užitečných věcech. Jednou z her, které jsme večer hráli, byla i vtipná úniková hra, abychom mohli nadcházející den “uniknout” a jet domů. Na slavnostní zakončení celého kurzu byl připraven večerní program, na kterém byla pro všechny objednána pizza a připravena diskotéka, která se vyvedla nadmíru pozitivně.

Rádi bychom tímto poděkovali celému týmu intruktorů vedenému panem učitelem Hurábem, díky kterým se naprostí začátečníci skvěle rozlyžovali a pokročilí odstranili své lyžařské nedostatky. Vděk si zaslouží i paní zdravotnice Hana, která pro nás byla případnou neustálou podporou při jakémkoliv úrazu, ke kterému naštěstí nedošlo. A v neposlední řadě chceme poděkovat panu řidiči Honzovi, který nás vozil na svah, do hotelu a domů.

 

                                                                                 Michaela Netíková, Michal Vokoun