Den dětí 2019

V pátek 31. 5. jsme v Kounicích společně oslavili Den dětí.
Na naše nejmenší kamarády čekalo 11 stanovišť, kde si většinou vyzkoušeli, jestli dokáží to, co naši zvířecí kamarádi. Zahráli si na rybáře, zaskákali parkur na bujných ořích, vybarvili si zvířecí škrabošky, jako raci klepety posbírali kartičky s obrázky, opičí dráhou se probojovali do složité pavučiny, po které si vyzkoušeli svou rovnováhu nad zemí, pak poskládali obrázky známých zvířat, nanosili pyl do úlu, vykouleli a skouleli chrobákovu kouli a chobotem trefovali růžové prasátkové plechovky. Děti si vedly výborně a vše šlo jako po másle. Za nasbíraná razítka si vysloužily různé dobroty a na závěr i pěnové překvapení, které si opravdu všechny užily.
Tak jako v předchozích letech, ani letos bychom nemohli zorganizovat takový dětský den bez pomoci dobrovolníků, kterými byli především žáci 7., 8. a 9. třídy, ale i žáci bývalí. Koně zapřahaly Kája Dobrovolná, Klárka Pokorná, Aura Tlamichová a Lucka Judasová, se škraboškami pomáhaly Lucka a Terezka Trnkovy, Vendy Hájková, Aneta Rajtmajerová, Róza Adámková a Klárka Koudelová. Račím stanovištěm provázely Eliška Jíchová, Nikča Vaňkátová, Marťa Kyselová a Míša Forejtová. Pavučinou provázely Kája Čepelová a Kája Judasová, rovnováhu pomáhali udržet Honza Sedlák, Barča Kohoutová a Verča Sedláková. Složit zvířecí puzzle mohly děti s pomocí Týny Pokorné, Ivči Forejtové a Déni Kalinové. Na dětském hřišti byla připravena tři stanoviště. Pilné včelky doprovázely Klárka Podveská a Lucka Fadrhoncová a Anet Macháčková. Valit kouli do svahu a zpět pomáhali Adam Forejt, Maty Procházka, Šíma Suchan a Kuba Obořil a na parném sloním stanovišti se s choboty prali Kuba Řehák, Týna Lhotská, Máťa Čepela, Barča Svatošová a Naty Reitzová.
Užili jsme si slunečné počasí. To některým pomocníkům ve zvířecích overalech pořádně zatopilo, ale i v horku si vedli výborně a mě moc potěšilo, že jim mohu předat pochvalu a slova uznání i od některých rodičů. Za sebe bych jim chtěla touto cestou moc poděkovat. Byli úžasní, skvělí a milí, opravdu se moc snažili a poradili si i s nelehkou organizací, kdy se u stanovišť, chtě nechtě, někdy vytvořily fronty. Velmi si vaší pomoci vážím!
D. Sedláková